[ و او را از ایمان پرسیدند ، فرمود : ] ایمان بر چهار پایه استوار است ، بر شکیبایى ، و یقین و داد و جهاد . و شکیبایى را چهار شاخه است : آرزومند بودن ، و ترسیدن ، و پارسایى و چشم امید داشتن . پس آن که مشتاق بهشت بود ، شهوتها را از دل زدود ، و آن که از دوزخ ترسید ، از آنچه حرام است دورى گزید ، و آن که ناخواهان دنیا بود ، مصیبتها بر وى آسان نمود ، و آن که مرگ را چشم داشت ، در کارهاى نیک پاى پیش گذاشت . و یقین بر چهار شعبه است : بر بینایى زیرکانه ، و دریافت عالمانه و پند گرفتن از گذشت زمان و رفتن به روش پیشینیان . پس آن که زیرکانه دید حکمت بر وى آشکار گردید ، و آن را که حکمت آشکار گردید عبرت آموخت ، و آن که عبرت آموخت چنان است که با پیشینیان زندگى را در نوردید . و عدل بر چهار شعبه است : بر فهمى ژرف نگرنده ، و دانشى پى به حقیقت برنده ، و نیکو داورى فرمودن ، و در بردبارى استوار بودن . پس آن که فهمید به ژرفاى دانش رسید و آنکه به ژرفاى دانش رسید از آبشخور شریعت سیراب گردید ، و آن که بردبار بود ، تقصیر نکرد و میان مردم با نیکنامى زندگى نمود . و جهاد بر چهار شعبه است : به کار نیک وادار نمودن ، و از کار زشت منع فرمودن . و پایدارى در پیکار با دشمنان ، و دشمنى با فاسقان . پس آن که به کار نیک واداشت ، پشت مؤمنان را استوار داشت ، و آن که از کار زشت منع فرمود بینى منافقان را به خاک سود ، و آن که در پیکار با دشمنان پایدار بود ، حقى را که بر گردن دارد ادا نمود ، و آن که با فاسقان دشمن بود و براى خدا به خشم آید ، خدا به خاطر او خشم آورد و روز رستاخیز وى را خشنود نماید . و کفر بر چهار ستون پایدار است : پى وهم رفتن و خصومت کردن و از راه حق به دیگر سو گردیدن و دشمنى ورزیدن . پس آن که پى وهم گرفت به حق بازنگشت ، و آن که از نادانى فراوان ، خصومت ورزید ، از دیدن حق کور گشت ، و آن که از راه حق به دیگر سو شد ، نیکویى را زشت و زشتى را نیکویى دید و مست گمراهى گردید ، و آن که دشمنى ورزید راهها برایش دشوار شد و کارش سخت و برون شو کار ناپایدار . و شک بر چهار شعبه است : در گفتار جدال نمودن و ترسیدن و دو دل بودن ، و تسلیم حادثه‏هاى روزگار گردیدن . پس آن که جدال را عادت خود کرد ، خویش را از تاریکى شبهت برون نیاورد ، و آن که از هر چیز که پیش رویش آمد ترسید ، پیوسته واپس خزید ، و آن که دو دل بود پى شیطان او را بسود ، و آن که به تباهى دنیا و آخرت گردن نهاد هر دو جهانش را به باد داد . [ و پس از این سخن گفتارى بود که از بیم درازى و برون شدن از روش کارى که در این کتاب مقصود است نیاوردیم . ] [نهج البلاغه]
 
یکشنبه 91 شهریور 19 , ساعت 10:31 صبح

اظهارات عجیب "رجب طیب اردوغان": تحولات کنونی سوریه شبیه حادثه "کربلا" است!

رجب طیب اردوغان

11

10 

نخست وزیر ترکیه در اظهاراتی عجیب، تحولات کنونی سوریه را به حادثه "عاشورا" در "کربلا" تشبیه کرد.

به گزارش سرویس ترجمه "شفقنا"، به نقل از پایگاه اینترنتی بخش عربی خبرگزاری "یونایتد پرس" آمریکا، "رجب طیب اردوغان"، نخست وزیر ترکیه امروز (جمعه) در کنفرانس بین المللی "بیداری عربی و صلح در خاور میانه جدید، دیدگاه های اسلامی و مسیحی" در شهر "استانبول" این کشور سخنانی ایراد کرد و طی اظهارنظر عجیبی حوادث کنونی کشور سوریه را شبیه حادثه "عاشورا" در "کربلا" دانست.

"رجب طیب اردوغان" ضمن تاکید بر این مساله که قتل و کشتار در تمامی ادیان آسمانی و تمامی مذاهب اسلامی حرام است، مدعی شد که آنچه در سوریه اتفاق می افتد شبیه آن چیزی است که 1332 در "کربلا" و در روز "عاشورا" رخ داد، هر چند که مظلومان و ظالمان این دو حادثه با هم متفاوت هستند.

نخست وزیر ترکیه با تاکید بر اینکه حادثه "عاشورا" در "کربلا"، اوج حوادث مصیبت بار رخ داده در حق مسلمان است، اظهار کرد که حادثه "کربلا" تنها حادثه قتل وحشیانه نوه پیامبر اکرم (ص) نیست، بلکه دلیل اصلی تفرقه میان برادران و از هم پاشیدن وحدت آنها است.

"رجب طیب اردوغان" همچنین تاکید کرد که احساسات مسلمانان در قبال آنچه در "کربلا" اتفاق افتاد، مشترک است، چرا که این حادثه عبرتی است برای تمامی مذاهب اسلامی و در قلب تمامی مسلمانان جا دارد.

در کنفرانس بین المللی "بیداری عربی و صلح در خاور میانه جدید، دیدگاه های اسلامی و مسیحی" در شهر "استانبول" ترکیه که امروز (جمعه) با مشارکت نخست وزیر این کشور افتتاح شد، بسیاری از دانشگاهیان، کارشناسان، شخصیت ها و رهبران دینی جهان اسلام و مسیحیت از 19 کشور جهان از جمله ترکیه، کشورهای خاور میانه و کشورهای عربی حضور دارند.

در این کنفرانس که قرار است فعالیت های آن به مدت دو روز ادامه داشته باشد، تحولات چند سال اخیر کشورهای منطقه خاور میانه و شمال آفریقا و انقلاب های جهان عرب مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

 



لیست کل یادداشت های این وبلاگ